top of page
Zoeken

30 POSITIVE DAYS CHALLENGE

Licht elke dag drie punten uit van je dag waar je dankbaar voor bent voor 30 dagen en zie de positieve verandering in je leven.
Tijdens de coronaperiode in 2021 nam ik het initiatief om via sociale media een challenge te lanceren. Deze hield in dat je dagelijks drie positieve punten van je dag of van jezelf belicht voor 30 dagen lang. Er namen verschillende mensen aan deel en het werd een positief verhaal. De actie werd achteraf zelfs door een medestudente geïntegreerd in een stageopdracht.


''Met dankbaarheid zul je merken dat de kleine dingen groot worden''

Hoe begin je eraan? Wel je neemt een notitieblok of het notitieblok van je telefoon en je noteert dagelijks drie zaken waar je dankbaar voor bent. Je kan eventueel een herinneringsmomentje in je GSM instellen. Als je eens een dag overslaat. Niet erg! Begin gewoon de volgende dag opnieuw :).


In de positieve psychologie laten ze weten dat drie positieve gedachten de lading van één negatieve gedachte ontkracht. Dus zeker een reden om hieraan te beginnen! Let wel op bij zeer depressieve klachten en gevoelens kan deze oefening een tegenovergestelde werking hebben. Neem dan zeker contact op met een psycholoog of een andere zorgverlener!Interessante oefeningen


Ben je een leerkracht en zou je het thema 'mentaal welbevinden' wat meer willen integreren in je klas? Neem dan zeker eens een kijkje op de site 'Gezond Leven'. Daar vind je verschillende handige tips & tricks die jou op weg helpen naar het creëren van een klasomgeving waar meer aandacht is voor het mentaal welzijn. Hieronder plaats ik alvast een link die jou eventueel op weg kan helpen.


13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page